alternative rock festival 2015, atalante (gr) ~ συνέντευξη : πρόγραμμα

Παρουσίαση του Alternative Rock Festival και του διοργανωτή του, Γιώργου Παπαδογεωργή


ALTERNATIVE_ROCK_FESTIVAL_FullMoonΤο Alternative Rock Festival (Πανελλήνιο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Μουσικής) πραγματοποιείται από το 2012 σε μια πανέμορφη παραλία της Αταλάντης (Φθιώτιδος), στην θέση “Παλιομάγαζα”. Όπως κάθε όνειρο, πριν αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα, υφίσταται ‘μόνο’ σαν ιδέα /εικόνα εντός μας. Ο διοργανωτής του εν λόγω φεστιβάλ, Γιώργος Παπαδογεωργής είναι από τους ανθρώπους που μοιάζουν να μην παύουν ούτε να ονειρεύονται, ούτε όμως και να προσπαθούν να υλοποιούν τα όνειρά τους. Ο όρος “τυχαίο” μπορεί να αποσαφηνιστεί ελεύθερα από τον καθένα. Ο ίδιος ο Γ. Παπαδογεωργής -κινηματογραφικός και θεατρικός σκηνοθέτης- θεωρεί την γέννηση του φεστιβάλ “τυχαία”, έτσι όπως εξηγεί στις παρακάτω σκέψεις του, μέσα από τις οποίες έχουμε την Τύχη να πάρουμε μια εικόνα για το φεστιβάλ που πλέον έχουν αγαπήσει πολλοί καλλιτέχνες από ολόκληρη την Ελλάδα.
Την ίδια κι όλας ημέρα που τού έστειλα τις ερωτήσεις για μια σύντομη συνέντευξη, η ακόλουθη εξιστόρηση έφθασε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, με έναν ‘αόρατο -μα πολύ ζωντανό- ήχο’ της φωνής ενός ανθρώπου που συνεχίζει να αποδεικνύει την αγάπη και την προσπάθειά του για την προβολή και βοήθεια νέων καλλιτεχνών. Καλή “ακρόαση”…


ALTERNATIVE_ROCK_FESTIVAL_SeaBed_ancientmosaic_edit

παραλία Αταλάντης – “Παλιομάγαζα” (βυθός, λεπτομέρεια)

“Ήμουν καλεσμένος σε μια ενημερωτική εκδήλωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αταλάντης, όπου συμμετείχαν κάποιοι γερμανοί αρχαιολόγοι για κάποιες ανασκαφές που είχαν ξεκινήσει στην περιοχή, περίπου πριν πέντε χρόνια. Λόγω της κινηματογραφικής μου ενασχόλησης στο παρελθόν με παρόμοια ιστορικά θέματα, όταν κάποια στιγμή με πλησίασε ο δήμαρχος της περιοχής και μού ζήτησε εάν ήθελα να κάνω κάτι για την ανάδειξη της περιοχής, ήτοι, αν είχα κάποια συγκεκριμένη ιδέα για τον εν λόγω σκοπό, προβληματίστηκα (θετικά). Έτσι, τού ζήτησα λίγο χρόνο να το σκεφθώ, ώστε να βρω κάτι με το οποίο θα βοηθούσα να δημιουργηθεί κάτι που να είναι ελκυστικό στο ευρύ κοινό, αλλά και προσιτό οργανωτικά. Να έχει επίσης, σχέση με τις ανησυχίες της νεολαίας, κάπως “επαναστατικό” και, γρήγορα, να πάρει δημοσιότητα προς όφελος της περιοχής. Κάτι που να μην έχει γίνει ξανά. Αρχικά, μού γεννήθηκε η ιδέα για ένα φεστιβάλ θεάτρου ή, ακόμη και κινηματογράφου. Σκέφτηκα όμως ότι δεν θα είχα την απαιτούμενη υποστήριξη ανθρώπινου δυναμικού, ούτε όμως και σε επίπεδα υποδομών, φιλοξενίας κ.λ.π. Έτσι λοιπόν, το απέρριψα. Από παλιά όμως, με “έκαιγε” σαν ιδέα να κάνω ένα Jazz Φεστιβάλ.. στην άμμο μιας τεράστιας παραλίας στον Φάρο της Αρκίτσας (περιοχή μόνιμης κατοικίας μου). Μάλιστα, το συζητούσα με κάποιους φίλους μουσικούς που με επισκέπτονταν κατά καιρούς και ειδικά τα καλοκαίρια. Μια ιδέα όμως που δυστυχώς ποτέ δεν ευόδωσε, κυρίως λόγω του ότι δεν είχα την συμπαράσταση των αρχών της περιοχής και, το βασικότερο, λόγω των προβλημάτων υποδομών και χρηματοδότησης, δεν θα μπορούσα να του δώσω την διεθνή μορφή που φανταζόμουν. ALTERNATIVE_ROCK_FESTIVAL_Sea

Καθώς έκανα αυτές τις σκέψεις λοιπόν, πήγε το μυαλό μου στο “κενό” που υπήρχε, δηλαδή, στην απουσία μιας εξέδρας – σκηνής για άτομα που επιχειρούν μουσικές καινοτομίες, με νέα είδη μουσικής και με μουσικές μπάντες με καταπληκτικούς μουσικούς και ‘δουλειά’ τους που θα ήθελαν να παρουσιάσουν. Ένας τέτοιος χώρος δεν υπήρχε σε πανελλαδικό επίπεδο και αποφάσισα να τους κάνω αυτή την πρόταση. Έτσι λοιπόν, ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2012 με συμμετοχή πολλών μουσικών, νεαρών και μεγάλων στην ηλικία, με πολύ αξιόλογες μπάντες και με διάφορα μουσικά είδη, όπως ambient, jazz, hard rock και άλλα, και η πρώτη διοργάνωση επετεύχθη, αφήνοντας πραγματικά πολύ καλές εντυπώσεις. Έκτοτε, το φεστιβάλ άρχισε να παίρνει διαστάσεις με πολλά συγκροτήματα να δηλώνουν συμμετοχή, φτάνοντας πλέον στο σημείο να μην είναι εφικτή η επιλογή όλων των μουσικών που έστελναν το ενδιαφέρον τους και έτσι η συμμετοχή τους να αναβάλλεται για την επόμενη χρονιά. Υπήρχαν φορές που δημιουργήθηκαν μάλιστα και “κόντρες”, μιας και ορισμένοι ήθελαν να συμμετέχουν κάθε χρόνο, κάτι το οποίο δεν ήταν δυνατό, μιας και θα έπρεπε να επιμηκυνθεί το φεστιβάλ σε μία εβδομάδα. Σήμερα βέβαια που πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις πανελλαδικά, εύχομαι να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, δίνοντας την ευκαιρία σε όλο και περισσότερους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν ζωντανά το έργο τους.” – Γιώργος Παπαδογεωργής (Ιούλιος 2015)

Το Alternative Rock Festival φέτος θα πραγματοποιηθεί για 2 ημέρες -1 & 2 Αυγούστου- στην παραλία της Αταλάντης, στην θέση Παλιομάγαζα, και συγκεκριμένα πάνω στην άμμο της θάλασσας, με Ελεύθερη Είσοδο και Ελεύθερο Camping.
Διοργάνωση: Γιώργος Παπαδογεωργήςhttps://gr.linkedin.com/pub/george-papadogeorgis/29/92/a63
Με την υποστήριξη του Δήμου Λοκρών (προσφορά χώρου, εξέδρας, εξοπλισμού)

ALTERNATIVE_ROCK_FESTIVAL_2015_poster// Σάββατο 1 Αυγούστου
21:00 – Alexandros (Ambient)
21:30 – Legacy
22:00 – ΥΠΕΡάΝΩ ΥΠΟΨίΑς
22:30 – La Moyo the band
23:00 – NARCOSIS
23:30 – Sorrows Path

// Κυριακή 2 Αυγούστου
21:00 – ΜοΥσΙκΕς ΣτΙχΟγΡιΦιΕς
21:30 – NOX – DIE
22:00 – ΔΙΟΝΥΣΟΣ
22:30 – HIGH FLYERS
23:00 – SINEMA
23:30 – The BURNING STICKS

Πληροφορίες Φεστιβάλ
FaceBook EVENT | FaceBook GROUP

Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Λοκρών

Δημαρχείο: 22330.22231 / 22374
Δασαρχείο: 22330.22171
Αρχαιλογικό Μουσείο: 22330.89210
Πυροσβεστική: 22330.80844
ΚΤΕΛ: 22330.22236
Γραφείο Συγκοινωνιών ΚΤΕΛ: 22330.80214
Κέντρο Υγείας: 22333.50011
Λημεναρχείο Σκάλας: 22330.31108

φωτογραφίες άρθρου: Γιώργος Παπαδογεωργής [παραλία Αταλάντης – “Παλιομάγαζα”]
poster design by Aposakr
επιμέλεια κειμένου – παρουσίαση: Άννα Στερεοπούλου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: