c i r c e : κάλεσμα 2016 ~ φάση 2

c i r c e

:the black cut:

Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής 2016
Πληροφορίες σχετικά με την Φάση 2
Υποβολή Αιτήσεων + Υλικού έως: 20 Νοεμβρίου 2016 [Φάση 2]
Ιστότοπος: annastereoscopic.wordpress.com/κίρκη-circe/
(ολόκληρο το) Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής: http://wp.me/p2zRWp-Fp


Διεθνές Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής στο: CIRCE :The Black Cut: 3η Παρουσίαση
Το Νέο Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής στην 3η Παρουσίαση του CIRCE The Black Cut αποτελείται από 3 Φάσεις και φέρει θεματικό τίτλο ‘CIRCE The Real Cut‘ [Κίρκη :η Πραγματική τομή:]. Διατηρώντας τις πηγές έμπνευσης του όλου έργου, αλλά και τους κινητήριους άξονες «ΕλευθερίαΣυναίσθημαΚώδικας», φέτος το κάλεσμα επικεντρώνεται στο βιβλίο του ψυχαναλυτή, Otto Rank, με τίτλο «Το Τραύμα της Γέννησης» (‘The Trauma of Birth’, 1929), ενώ η δομή του βασίζεται στα 3 επίπεδα της Ψυχής· το Συμβολικό, το Φαντασιακό και το Πραγματικό (σύμφωνα με την θεωρία του Ζακ Λακάν).


Ν Ε Α
Η 2η Φάση του Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής στο CIRCE The Black Cut φιλοξενεί το SatNOGS project, ένα έργο ανοικτού λογισμικού του Libre Space Foundation.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 2η Φάση του Ανοιχτού Καλέσματος είναι ευπρόσδεκτοι να χρησιμοποιήσουν ένα ή περισσότερα αρχεία (ανοιχτού λογισμικού) της SatNOGS Observation λίστας, που είναι διαθέσιμα στον επίσημο ιστότοπο του δικτύου SatNOGS.
Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στις ενότητες
ΣΧΕΤΙΚΑ με την 2η Φάση του Διεθνούς Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής 2016‘ και ‘ΣΧΕΤΙΚΑ με το SatNOGS project‘ του παρόντος καλέσματος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Όλα τα έργα με [ΗΧΟ] και [ΕΙΚΟΝΑ], όπως και όλα τα Δεδομένα, οι Πληροφορίες και τα Καλλιτεχνικά Έργα που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του project CIRCE The Black Cut v.3 [2016], πρόκειται να Εκδοθούν και Κυκλοφορήσουν με Άδεια τύπου Creative Commons [Ανοιχτό Περιεχόμενο]. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Έκδοση, είναι διαθέσιμες στην ενότητα ‘ΣΧΕΤΙΚΑ με την Κυκλοφορία + τον Τύπο Άδειας των Καλλιτεχνικών Έργων‘ του παρόντος καλέσματος.


c i r c e

:the Real cut:

Κίρκη :η Πραγματική τομή:

ΣΧΕΤΙΚΑ με τις 3 Φάσεις του Διεθνούς Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής 2016
Το Κάλεσμα απευθύνεται σε όποιον ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, ή εθνικότητας και πιο συγκεκριμένα:
1η Φάση: προς όλες τις δραστηριότητες | 20 Ιουνίου – 4 Σεπτεμβρίου 2016 [Έχει ΚΛΕΙΣΕΙ]
2η Φάση: προς Συνθέτες, Sound Artists, Sound Designers  -ΚΑΙ- Φωτογράφους, Movie Makers, Animators, Digital Artists -ΚΑΙ- Data Processing & Patching | 17 Σεπτεμβρίου – 20 Νοεμβρίου 2016 [Έχει ΚΛΕΙΣΕΙ]
3η Φάση: προς όλες τις δραστηριότητες | 05 Δεκεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου 2016 [t.b.d. / t.b.a.]

ΣΧΕΤΙΚΑ με την 2η Φάση του Διεθνούς Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής 2016

~ decoding a sonic glance

Η 2η Φάση του Καλέσματος αποτελεί συνέχεια της 1ης Φάσης του Διεθνούς Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής 2016 του CIRCE The Black Cut, το οποίο παροτρύνει την «αποκωδικοποίηση» σε Ήχο και Εικόνα, τόσο των Απαντήσεων (Κείμενα) της 1ης Φάσης, όσο και των Δεδομένων Παρατήρησης του φιλοξενούμενου SatNOGS project.
Στόχος της 2ης Φάσης του Καλέσματος είναι η ενθάρρυνση της ουσιαστικής και επιτυχούς Επικοινωνίας, τόσο μεταξύ μας (μικρόκοσμος), όσο και με τον Κόσμο (μακρόκοσμος). Κάτι που μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα με την διαδοχή «Ερέθισμα – Ερμηνεία –Αντίληψη – Αντίδραση», όπως επίσης, προτείνουν και οι κινητήριοι άξονες «Συναίσθημα – Ελευθερία – Κώδικας» του όλου project.

Το Κάλεσμα απευθύνεται σε όποιον ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, ή εθνικότητας και πιο συγκεκριμένα:
• [ΗΧΟΣ] Συνθέτες, Sound Artists, Sound Designers, Data Processing & Patching
• [ΕΙΚΟΝΑ] Φωτογράφους, Movie Makers, Animators, Digital Artists, Data Processing & Patching

Διαθέσιμο ΥΛΙΚΟ προς χρήση εντός του Καλλιτεχνικού σας Έργου…
• • • Όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλλούνται να ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ Ένα Από Τα ΚΕΙΜΕΝΑ που βρίσκονται στο ακόλουθο συνημμένο Google Έγγραφο. Αφού ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ το Κείμενο Επιλογής τους, μπορούν να εμπνευστούν από αυτό, ώστε να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ (Μεταφράσουν σε) ένα καλλιτεχνικό έργο [ΗΧΟΥ] ή/και [ΕΙΚΟΝΑΣ].
Διαθέσιμα ΚΕΙΜΕΝΑ: https://docs.google.com/document/d/12tJIS8_loavvjnILmDZT-EQt_SldPT92Mdjcq7SmHeo/edit?usp=sharing

• • • Οι Συμμετέχοντες είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ και να Χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε αρχείο από την λίστα των Δεδομένων Παρατήρησης, που έχουν συλλεχθεί από το δίκτυο SatNOGS, και τα οποία είναι επίσης ανοιχτά προς όλους.
Η ΛΙΣΤΑ των Δεδομένων Παρατήρησης είναι διαθέσιμη στους ακόλουθους συνδέσμους: https://network.satnogs.org/observations/ + https://network.satnogs.org/
Μπορείτε να επιλέξετε ένα ή περισσότερα από τα αρχεία της Λίστας των Δεδομένων Παρατήρησης για το Καλλιτεχνικό σας Έργο.
Μπορείτε να Ακούσετε και να Επιλέξετε το Αρχείο, ώστε να το χρησιμοποιήσετε στο έργο σας, στην αυθεντική του μορφή ή αφού το επεξεργαστείτε σε Ήχο ή Εικόνα.
[Η λήψη όλων των αρχείων είναι Ελεύθερη / Free Download]

ΣΧΕΤΙΚΑ με τα ΚΕΙΜΕΝΑ
Τα Κείμενα που βρίσκονται στον ως άνω Σύνδεσμο / Google Έγγραφο είναι οι Απαντήσεις στο Ερωτηματολόγιο που έδωσαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην Φάση 1 / Τύπος Α του παρόντος Ανοιχτού Καλέσματος. Οι Συμμετέχοντες άκουσαν την Ηχητική Σύνθεση « rho ~ ῥῶ » και έπειτα Απάντησαν Ανώνυμα στις ακόλουθες δύο (2) Ερωτήσεις, καθώς και στο Ερωτηματολόγιο /Έρευνα. Πολλά ευχαριστώ στους Συμμετέχοντες Χώρους και Projects [YOU Salon, Unlimited Music and Arts, Glorious Peleys, Λαμπατέρια Festival 2016] και όλους τους Φίλους που βοήθησαν να αναπτυχθεί η Φάση 1.

Ερώτηση #1: Ποιά είναι η πιο δυνατή ανάμνηση της ζωής σας;
Ερώτηση #2: Τί ερώτηση θα θέτατε στον εαυτό σας;

Όλες οι Απαντήσεις προσφέρονται Τώρα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην 2η Φάση του φετινού Καλέσματος (2016). Όλα τα Καλλιτεχνικά Έργα που θα δημιουργηθούν εντός της 2ης Φάσης, καθώς και όλες οι Απαντήσεις της Φάσης 1 / Τύπος A + B, θα αποτελέσουν επίσης μέρος της 3ης Παρουσίασης του CIRCE The Black Cut [21 Δεκεμβρίου 2016].
Η Ηχητική Σύνθεση με τίτλο « rho ~ ῥῶ » είναι μέρος της καλλιτεχνικής /επιστημονικής έρευνας της συνθέτιδος Άννας Στερεοπούλου, πάνω στον Ανθρώπινο Εγκέφαλο και Ψυχολογία. Η Σύνθεση είναι διαθέσιμη προς Ακρόαση και Ελεύθερη Λήψη [Free Download] στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://annastereo.bandcamp.com/track/rho
[Άδεια Κυκλοφορίας Σύνθεσης ‘Rho’ (ῥῶ): Creative Commons (BY-SA)]

ΣΧΕΤΙΚΑ με το SatNOGS project
Το ‘Satellite Networked Open Ground Station [SatNOGS]’ είναι ένα Δίκτυο Επίγειων Δορυφορικών Σταθμών Ανοιχτού Λογισμικού και Υλικού Ανοιχτής Σχεδίασης [Open Hardware], το οποίο παρέχει την δυνατότητα λήψης δεδομένων, καθώς και την λειτουργία αποστολής εντολών και ελέγχου.  – https://satnogs.org/
Το SatNOGS είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Libre Space Foundation (LSF) που ίδρυσαν οι δημιουργοί του SatNOGS project, με το Όραμα ενός Ανοιχτού και Προσβάσιμου Απώτερου Διαστήματος για όλους, και Αποστολή να προωθήσει, να αναπτύξει και να εξελίξει ελεύθερα (libre) και ως ανοιχτό λογισμικό, τεχνολογίες και γνώση για το διάστημα. – https://librespacefoundation.org/

Η ανάπτυξη του SatNOGS ξεκίνησε κατά την διοργάνωση του NASA SpaceApps Challenge το 2014 στο hackerspace.gr (έναν χώρο αφιερωμένο στο δημιουργικό hacking κώδικα και κατασκευών, στην Αθήνα), και το οποίο συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό The Hackaday Prize, όπου κέρδισε την πρώτη θέση στην διοργάνωση του 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ με την Κυκλοφορία + τον Τύπο Άδειας των Καλλιτεχνικών Έργων
Όλα τα καλλιτεχνικά έργα [ΗΧΟΥ] και [ΕΙΚΟΝΑΣ] πρόκειται να ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ υπό την Άδεια, Creative Commons / Ανοιχτού Περιεχομένου. [https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0]
Όλα τα καλλιτεχνικά έργα θα εκδοθούν σε Ψηφιακή μορφή, στην Μουσική Πλατφόρμα 7MNS Music [Ισπανία / Διαδίκτυο], και θα αποτελέσουν το 3ο CIRCE Family Work [Οικογενειακό Album] του CIRCE The Black Cut project, το οποίο φέτος θα αποτελείται από:
• [audio] Ψηφιακό Album | CC | Ελεύθερη Λήψη (Free Download)
• [video] Επιλογή Εικόνων (φωτογραφίες + κινούμενη εικόνα) | CC | Free Download
• [.pdf] Γραπτές Απαντήσεις (Κείμενα) του ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ [Φάση 1 / Τύπος Α] | CC | Free Download

ΣΧΕΤΙΚΑ με την Παρουσίαση
Όλα τα καλλιτεχνικά έργα [ΗΧΟΥ] και [ΕΙΚΟΝΑΣ] θα ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ στις 21 Δεκεμβρίου 2016, κατά την 3η Παρουσίαση του project, CIRCE The Black Cut [Αθήνα / Κιν/θέατρο ΙΡΙΣ]

ΤΡΟΠΟΣ Υποβολής Αιτήσεων + ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπορείτε να ΣΤΕΙΛΕΤΕ τα Έργα σας και Απορίες σας στο sinetoaeaea@gmail.com
Παρακαλώ, όπως Στείλατε τα Έργα + Πληροφορίες μέσω WeTransfer

Απαιτούμενα ΤΕΧΝΙΚΑ Χαρακτηριστικά
Όλα τα καλλιτεχνικά έργα [ΗΧΟΥ] και [ΕΙΚΟΝΑΣ] που θα υποβάλλονται, πρέπει να σταλούν σε Ψηφιακή Μορφή (μεγάλη ανάλυση) και να Μην ξεπερνούν τα 20 λεπτά σε Διάρκεια.

Απαιτούμενες ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παρακαλούμε, όπως αναγράψατε το θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος ως:
«Αίτηση Συμμετοχής ~ CIRCE :The Black Cut: 2016», συμπεριλαμβάνοντας τις παρακάτω πληροφορίες:
• Όνομα / Επώνυμο*
• Καλλιτεχνικό Όνομα
• Ιστότοπος ή Σύνδεσμος*
• Χώρα-Περιοχή Γέννησης ή/και Διαμονής*
• Τίτλος Έργου*
• Ημερομηνία Δημιουργίας Έργου*
• Αριθμός Κειμένου που Επιλέχθηκε για το Έργο*
• Αριθμός / Όνομα του Επιλεγμένου [ενός ή περισσοτέρων] SatNOGS Observation ID(s)* [αν χρησιμοποιήθηκε]
• Δήλωση Καλλιτέχνη σχετικά με το έργο του
• Τεχνικές Πληροφορίες (υλικά / εξοπλισμός / ενοργάνιση / άλλο)

*Υποχρεωτική Συμπλήρωση Πεδίου

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ Έως: Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 [Φάση 2]

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ ΧΩΡΟΣ
Το φετινό Κάλεσμα και συγκεκριμένα η 2η Φάση αυτού, φιλοξενεί και φιλοξενείται το / στο hackerspace.gr,  έναν χώρο αφιερωμένο στο δημιουργικό hacking κώδικα και κατασκευών, στην Αθήνα, όπου και ξεκίνησε η ανάπτυξη του SatNOGS project, κατά την διοργάνωση του NASA SpaceApps Challenge το 2014.
Μια πρώτη επίσκεψη και συνάντηση προγραμματίζεται στον εν λόγω χώρο για όποιον συμμετέχοντα ενδιαφέρεται να γνωρίσει την δημιουργική ομάδα του SatNOGS project και να μάθει περισσότερα για το ίδιο το δίκτυο, αλλά και ενδεχομένως να αναπτύξει το (καλλιτεχνικό) έργο του ως ομαδική εργασία. Θα ακολουθήσουν Ημερομηνίες και λοιπές Πληροφορίες.

• hackerspace.gr [Athens, Greece]: https://www.hackerspace.gr/

Leave a comment