200 θαύματα και άλματα ~ 200 wonders and leaps : music for anniversary tv spot series ~ ert [eng:ελλ]

Η Άννα Στερεοπούλου συνθέτει την μουσική
για την Επετειακή Τηλεοπτική Σειρά Σποτ της ΕΡΤ
«200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
– 200 Θαύματα και Άλματα»


for English, please, scroll down

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, Απρίλιος 2021

Η συνθέτις Άννα Στερεοπούλου δημιούργησε την μουσική που ακούγεται στην νέα επετειακή σειρά σποτ της ΕΡΤ «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – 200 Θαύματα και Άλματα», σε σκηνοθεσία Oliwia Tado και Μαρίας Ντούζα. Η σειρά βασίζεται σε ιδέα της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ, ιστορικού και ακαδημαϊκού Μαρίας Ευθυμίου και εκτείνεται σε 200 fillers, διάρκειας 30 έως 60 δευτερολέπτων το καθένα, τα οποία ξεκίνησαν ήδη να προβάλλονται στην τηλεόραση (και web tv) της ΕΡΤ και θα συνεχίσουν έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Όπως διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου της ΕΡΤ, «Σκοπός της σειράς είναι η προβολή της εξέλιξης και βελτίωσης των πραγμάτων σε πεδία της ζωής των Ελλήνων, στα διακόσια χρόνια που κύλησαν από την Ελληνική Επανάσταση». Μέσα από αυτή την θεματική, αλλά και δικές της πηγές έμπνευσης από τα αρχαία έως τα νεώτερα χρόνια της Ελλάδας, η Άννα Στερεοπούλου μάς προσ-καλλεί, με τον ήχο του μουσικού Κοχυλιού της, και με τον αριθμό 200 σε κώδικα Morse, όπως ακούγονται στην έναρξη κάθε filler.

Η μουσική καλύπτει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών ειδών, σε σύζευξη με το ελληνικό στοιχείο της Θάλασσας, του ανοικτού Ορίζοντα, και των Ηχοχρωμάτων διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας. Από Electronica, Μινιμαλισμό και Jazz, έως Tribal, Folk, και Νησιωτικές και Ορεινές αντιστίξεις ρυθμών και μελωδιών, αλλά και ένα (bonus) Field Recording από χειροκροτήματα στο κέντρο της ορχήστρας του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου.


Πληροφορίες Μετάδοσης

Τα 200 μονόλεπτα θα μεταδίδονται από την Πέμπτη 25 Μαρτίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021, από Δευτέρα έως Παρασκευή, μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ1, της ΕΡΤ2, της ΕΡΤ3 και της ERTWorld εμβόλιμα, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, αλλά και από τον ιστότοπο της ΕΡΤ
Παρακολουθήστε Διαδικτυακά: https://www.ert.gr/


Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Oliwia Tado και Μαρία Ντούζα
Σενάριο: Άρης Κατωπόδης, Μαρία Ευθυμίου
Σύνθεση & Παραγωγή Πρωτότυπης Μουσικής: Άννα Στερεοπούλου
Ηχοληψία και Επιμέλεια Ήχου: Γιωργής Σαραντινός
Επιμέλεια Κειμένων της κ. Μ. Ευθυμίου και του κ. Α. Κατωπόδη: Βιβή Γαλάνη
Τελική Σύνθεση Εικόνας (μοντάζ, ειδικά εφφέ): Oliwia Tado, Μαρία Αθανασοπούλου, Αντωνία Γεννηματά
Διεύθυνση Παραγωγής: Ερμής Κυριάκου
Εξωτερικός Παραγωγός: Steficon AE
Μια Παραγωγή της ΕΡΤ


Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου για τα σποτ, όπως δημοσιεύθηκε στο PRESS ERT

«200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – 200 θαύματα και άλματα»

Η σειρά της ΕΡΤ «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – 200 θαύματα και άλματα», σε σκηνοθεσία Oliwia Tado και Μαρία Ντούζα, και με πρωτότυπη μουσική από την Άννα Στερεοπούλου, βασίζεται σε ιδέα της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ, ιστορικού και ακαδημαϊκού Μαρίας Ευθυμίου και εκτείνεται σε 200 fillers, διάρκειας 30 έως 60 δευτερολέπτων το καθένα. Σκοπός των fillers είναι να προβάλουν την εξέλιξη και τη βελτίωση των πραγμάτων σε πεδία της ζωής των Ελλήνων, στα διακόσια χρόνια που κύλησαν από την Ελληνική Επανάσταση.

Τα «σενάρια» για καθένα filler αναπτύχθηκαν από τη Μαρία Ευθυμίου και τον ερευνητή του Τμήματος Ιστορίας του ΕΚΠΑ, Άρη Κατωπόδη. Βασίζονται σε φωτογραφίες και video από το Αρχείο της ΕΡΤ, από πηγές ανοιχτού περιεχομένου (open content), και μουσεία και αρχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το ΕΛΙΑ, η Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας, κ.ά.

Τα 200 μονόλεπτα θα μεταδίδονται από την Πέμπτη 25 Μαρτίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021, από Δευτέρα έως Παρασκευή, μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ1, της ΕΡΤ2, της ΕΡΤ3 και της ERTWorld εμβόλιμα, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, αλλά και από τον ιστότοπο της ΕΡΤ, https://www.ertnews.gr/.

Πηγή: https://press.ert.gr/grafeio-typou-ert/i-ert-tima-tin-25i-martioy-kai-ta-200-chronia-apo-tin-epanastasi-toy-1821/


Athens, April 2021

PRESS RELEASE

Anna Stereopoulou composed the music
for the new Anniversary Spot Series on ERT TV
«200 Years from the Greek Revolution – 200 Wonders and Leaps»

[alternate title in English: 200 Years Modern Greek State –
200 Miracles and Steps Forward
]

Composer Anna Stereopoulou created the music that is heard in the new anniversary spot series «200 Years from the Greek Revolution – 200 Wonders and Leaps», produced by ERT (Hellenic Broadcasting Coorporation), and directed by Oliwia Tado and Maria Douza. The series is based on a concept of historian and professor of Early Modern Greek History National & Kapodistrian University of Athens, Dr. Maria D. Efthymiou and it consists of 200 (filler) Spots, of 30 to 60 seconds each, which already broadcast on ERT (and Web) TV programmes, until the 31st of December 2021.

As we read in the Press Release of ERT, “the Goal of the series is to promote the evolution and improvement of things in various fields of the life of Greek people, during the two hundred years that have passed since the Greek Revolution.” Through this theme, but also through her own sources of inspiration from the ancient to the modern years of Greece, Anna Stereopoulou invites us, with the sound of her musical Shell (instrument), and with the number 200 in Morse code, as heard at the introduction of each filler spot.

The music covers a wide range of different genres, in conjunction with the Greek element of the Sea, the open Horizon, and the Sound colours of different regions of Greece. From Electronica, Minimalism and Jazz, to Tribal, Folk, and Island and Mountain counterpoints of rhythms and melodies, but also a (bonus) Field Recording of applause in the center of the orchestra of the ancient theater of Epidaurus.


Broadcasting Information

«200 Years from the Greek Revolution – 200 Wonders and Leaps» TV Spot (Filler) Series is broadcasting from 25 March until 31 December 2021, Monday to Friday, on Analogue, Digital and Online ERT TV in-between the programme shows (ERT1, ERT2, ERT3, ERTWorld).
Watch Online: https://www.ert.gr/ | https://int.ert.gr/


Credits

Directed by Oliwia Tado and Maria Douza
Written by Aris Katopodis, Maria Efthymiou
Original Music Composed / Produced by Anna Stereopoulou
Sound Design, Audio Post Production: George Sarantinos
Texts’ * Proof Reading: Vivi Galani [*written by Mrs. M. Efthymiou & A. Katopodis]
Final Image Composition (editing, special effects): Oliwia Tado, Maria Athanassopoulou, Antonia Gennimata
Production / Project Manager: Ermis Kyriakou
Associate Producer: Steficon AE
An ERT Production


A STEREOSCOPIC perspective of Music & Art©
Anna Stereopoulou | annastereo.bandcamp.com
https://annastereoscopic.wordpress.com/

%d bloggers like this: